Chokladbollar

8 april 2020

CHOCOLATE BLISS BALLS

2 dl urkärnade färska dadlar
3,75 dl mandelmjöl
2 dl kakao
1 dl Tyngre protein (Chokladboll)
1 dl helt bovete
1 dl hela sötmandlar
1 msk kokosolja
0,75 dl honung
50g mörk choklad 70-86%
Riven kokos

1. Lägg de urkärnade dadlarna i en skål med höga kanter och täck med kokhett vatten och ställ åt sidan i ca 20 min.
2. Hacka mandeln och lägg i en bunke. Tillsätt alla torra ingredienserna förutom chokladen och blanda väl.
3. Hacka chokladen och lägg åt sidan.
4. Mät upp kokosolja och honung i en mindre skål och värm i micron i ca 30 sekunder. Ta ut och blanda väl och ställ åt sidan.
5. Häll av vattnet från dadlarna (spara vattnet) och mixa dem, med tex en mixerstav eller matberedare, till en puré.
6. Häll purén och honungsblandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda väl.Tillsätt ev. 1 msk av dadelvattnet om smeten är för torr.  Den ska vara ganska kladdig, den stelnar i kylen sedan.
7. Blanda i den hackade chokladen och forma ca 20 bollar och rulla dem i riven kokos och ställ dem i kylen i ca 60 minuter innan servering.